Slachtoffer brand Govindstraat woont nog steeds in auto

Het slachtoffer Shailindre Paltoe van de brand aan de Govindstraat ongeveer een maand geleden heeft nog steeds geen onderdak. Zijn vrouw en de een maand oude baby wonen nog steeds bij een familielid te Domburg en zijn moeder en broer verblijven bij een kennis van de moeder. Van het ministerie van Sociale Zaken hebben Shailindre en zijn vrouw, die een apart gezin vormen, aan directe hulp voedselbonnen ontvangen ter waarde van SRD 1500. Zijn moeder en broer hebben als gezin apart eveneens SRD 1500 aan voedselbonnen ontvangen. Voorts is door het ministerie de toezegging gedaan dat de twee gezinnen elk apart een tegemoetkoming in SRD kunnen ontvangen voor de huur van een kamer.
De kamer moeten de slachtoffers echter zelf zoeken. Shailindre geeft aan dat hij maar één kleine kamer tot nu toe gevonden heeft en die kostte SRD 750. Ondertussen zou het ministerie uitkijken of en in hoeverre zij de twee gezinnen zouden kunnen accommoderen met stichtingshuizen. De minimale huurkosten van deze huizen, die liggen tussen SRD 200 en SRD 300, zullen de slachtoffers zelf moeten betalen. Als en wanneer deze stichtingshuizen beschikbaar zullen zijn, kan het ministerie helaas niet aangeven. Intussen zijn de getroffenen na een maand nog steeds zonder woning en zijn zij dus verder niet echt geholpen. De hulp vanuit Sociale Zaken aan het gezin Paltoe staat in schril contrast met de hulp aan andere slachtoffers van brand, die vrijwel direct voedselbonnen en onderdak aangeboden kregen. Wederom rijst nu de vraag of het ministerie bij het verlenen van slachtofferhulp om de een of andere reden met twee maten meet.

error: Kopiëren mag niet!