Imeao en AVF 2 Nickerie noteren 100% geslaagden

Maandag zijn de examenresultaten van de opleiding BVF 2 van Kweek Nickerie bekendgemaakt. Het aantal direct geslaagden bedraagt 57.2 %. Aan het examen hebben 63 studenten deelgenomen, waarvan 36 geslaagd zijn, 6 een herexamen hebben, 8 een herkansing hebben en 13 afgewezen zijn. Elizabeth Ramautar is de bestgeslaagde van BVF 2. Voorafgaand hieraan werden ook de resultaten van het herexamen van Imeao en AVF 2 bekendgemaakt. Op Imeao waren er drie herexamenkandidaten en allen zijn geslaagd. Hierdoor staat het slagingspercentage op 100%. Op AVF was er 1 herexamenkandidaat en ook deze is geslaagd. Het slagingspercentage hiervan is ook 100%.
De directeur van Kwim, Dinesh Binda, is zeer tevreden met dit resultaat. Hij geeft aan dat als alle herexamen- en herkansingskandidaten van BVF 2 het halen, het slagingspercentage op bijkans 80% zal komen. De directeur geeft aan dat het slagingspercentage van BVF 2 van het jaar hoger is in vergelijking met het vorige jaar. Het aantal direct geslaagden was toch nog minder dan verwacht. Dit ligt aan timemanagement en inzet van de studenten, maar ook persoonlijke omstandigheden. Het streven is om van het jaar ook een hoger slagingspercentage te behalen op BVF.
Binda zal zijn personeel goed motiveren voor een goed verloop van de gang van zaken. Hij zal ook de ouders veel betrekken, zodat zij hun kinderen kunnen motiveren en controleren. Binda gaf tenslotte nog aan dat dit het laatste jaar wordt van de opleiding AVF. Na twee jaren zal BVF er ook niet meer zijn. Het Minov is momenteel bezig met de ontwikkeling van het concept De Nieuwe Leerkracht. Dit is een vierjarige opleiding met een voorbereidend jaar voor lbgo-leerlingen, waartoe alle studenten van AVF en BVF zullen worden toegelaten.

error: Kopiëren mag niet!