Nationale Ied Ul Fitre viering succesvol

Eid viering KKF 6
Eid viering KKF 8
Eid viering KKF 9
Eid viering KKF 1
Eid viering KKF 2
Eid viering KKF 4
Eid viering KKF 5In het kader van de bevordering van de onderlinge samenwerking tussen de verschillende moslimorganisaties heeft het Nationaal Moslim Platform (NMP) in het afgelopen weekend een Nationale Ied Ul Fitre viering georganiseerd. Deze Ied Ul Fitre viering was een groot succes, zegt commissielid James Lalmahomed. Bij deze viering, welke in de KKF-hal is gehouden, waren ongeveer 2000 mensen aanwezig. De speciale gast van deze avond was president Desi Bouterse. Hij heeft de aanwezigen toegesproken. Ook heeft hij getracht om het bekend Hindoestaans lied ‘Aaj ied ka din hai’ te zingen. Het is hem deels ook gelukt. Door het NMP is een commissie samengesteld, waarin vertegenwoordigers van de diverse organisaties zitting hebben, zoals de Madjlies Moeslimien Suriname (MMS), de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV), de Surinaamse Moslim Associatie (SMA), de Stichting der Islamitische gemeenten in Suriname (SIS) en de Islamitische Federatie Suriname (IFS).
De voorzitters van deze organisaties hebben elk het woord gevoerd en op hun wijze een Ied-boodschap naar voren gebracht. Tevens hebben ze de situatie in het Midden-Oosten aangehaald, waar vooral vrouwen en kinderen het slachtoffer worden. Ook de president heeft deze situatie belicht en vindt het jammer dat de onderdrukking en marteling van burgers nog steeds doorgaat. Naast toespraken zijn er voordrachten gehouden door leden van de verschillende organisaties. Aan het eind van het evenement mocht de president samen met de presidentsvrouw een cadeau in ontvangst nemen.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!