Minister Algoe in oktober naar India

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe, zou samen met zijn team op acht augustus naar India gaan. Dit, om projecten tussen Suriname en India tot uitvoering te brengen. Echter is deze trip verschoven naar oktober, vertelt Algoe aan Dagblad Suriname. Een technische missie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij was naar India gestuurd om zaken te bestuderen. ‘Deze technische missie van LVV die naar India was, is nu terug en we gaan ons eerst voorbereiden op deze trip. Tot zo ver ik weet, gaat de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling met mij mee. Het palmolieproject met India is één van de aandachtspunten van deze trip’, aldus Algoe.
Het Indiaas bedrijf Foods Fats & Fertilizers (3F) Oil Palm Agrotech Ltd. wil sinds de vorige regering een groot palmoliebedrijf opzetten in Suriname. De gesprekken over 3F zijn sinds de vorige regering gaande, zegt de minister van LVV. Toen was Kermechand Raghoebarsingh de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij. ‘Het probleem dat toen speelde, was het uitgeven van grond’, zegt Algoe. De huidige regering zal dit project wel tot uitvoering brengen, meent Algoe. Het memorandum of understanding is reeds getekend. ‘Rest nog het uitvoeren van dit project.’
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!