Fernandes bakkerij denkt aan export

Kurt van Essen, directeur Fernandes Bakkerij
Kurt van Essen, directeur Fernandes Bakkerij
‘Als het project wordt goedgekeurd zal Fernandes binnenkort van start gaan met de bouw van een nieuwe bakkerij’, zegt Kurt van Essen directeur van Fernandes Bakkerijen. De nieuwe bakkerij, die aan de Kernkampweg (achter CHM) zal komen te staan, zal dan eind 2016 een feit moeten zijn. Dit is één van de vele plannen van het Fernandes concern in het kader van hun ‘vision 2020’ planning. Van Essen zegt dat binnenkort sprake zal zijn van de ‘Fernandes Food Company’. Het streven van Fernandes is om een regionale onderneming te worden. Om te kunnen voldoen aan de regionale vraag is het nodig om de productiefaciliteiten van de onderneming op te voeren, te automatiseren en te moderniseren. Verder zal het hele bedrijf ISO 22000 gecertificeerd worden.
De onderneming, die de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt, wil zich nu gaan richten op het exporteren van haar halffabricaten naar landen in de regio. Als eerste op de lijst staat Guyana. Daarnaast gaan de exporten naar Barbados, St. Maarten en hopelijk Trinidad. Op de lokale markt zal het bedrijf ook zichtbaarder zijn. Het aantal ‘warme bakkers’ van Fernandes zal binnen de komende 2 jaar tot 20 worden gebracht. Ook het aanbod aan producten zal verder uitgebreid worden. Behalve afbak- en diepvriesproducten zal de bakkerij ertoe overgaan haar producten te ‘begassen’, hetgeen betekent dat deze producten buiten de koelkast of vriezer, 8 weken houdbaar zullen zijn. Met al deze ontwikkelingen zal Fernandes een ‘bakkerij zonder ovens’ worden, zegt Van Essen.

error: Kopiëren mag niet!