Artsen LMSZN houden schoonmaaktrimloop Nickerie

Artsen LMSZN houden schoonmaak trimloop in NickerieNickerie had in het weekend een schoonmaakbeurt gecombineerd met een wandelloop. De artsen Wouter Nolet, Thole Floor en Emmy Hoskam van het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) hebben deze schoonmaakactie georganiseerd. Burgers moesten afgelopen zaterdagmiddag straatvuil inzamelen in Nieuw Nickerie. Initiatiefnemer Wouter Nolet geeft aan dat in de bijkans zes maanden dat hij in Suriname vertoeft, hij enorm veel straatvuil heeft geconstateerd in Nieuw Nickerie. Daarnaast vernam hij recentelijk via de media dat er in onze oceanen meer dan 500 miljoen ton plastic afval bevindt. Deze zogenaamde “plastic soep” is zeer schadelijk voor mens en milieu. Dit is zorgwekkend, vandaar dat hij gemeend heeft om het afval dat zich op straat bevindt door medewerking van de burgers op te ruimen, want uiteindelijk komt dit toch via de natuurlijke wegen in de oceaan terecht.
Met de actie verwacht Nolet dat de gemeenschap bewust wordt van het belang van een schone leefomgeving. Nolet spreekt vol tevredenheid over de participatie van de burgerij, omdat er bijkans 80 personen actief hebben geparticipeerd. Deze mensen hebben circa 300 vuilniszakken straatvuil opgehaald. Het vuil is afgevoerd naar de vuilstortplaats en het zal volgens de normale wijze verwerkt worden. Deze groep heeft twee verschillende routes door Nieuw Nickerie afgelegd om het vuil op te halen. Nolet geeft verder aan dat Nieuw Nickerie nu helemaal schoon uit ziet. Hij hoopt dat de gemeenschap de omgeving schoon blijft houden. De participanten kregen bij de inzameling van hun vuil een lot. Aan de hand van hoeveel vuil ze hadden ingezameld, kregen zij een aantal loten. Na de schoonmaakactie werd de trekking gehouden. De hoofdprijs was een SLM-vliegticket naar Curaçao of Belem. De tweede prijs was een tablet en de derde twee fietsen. Daarnaast waren er troostprijzen, een dvd-speler en 2 waardebonnen van HJ De Vries. Alle prijzen zijn weggegeven. Met medewerking van diverse grote bedrijven en instellingen is het deze artsen gelukt om deze schoonmaakactie succesvol te organiseren. Nolet geeft aan dat hij zal proberen om deze actie een jaarlijks terugkerend karakter te geven.

error: Kopiëren mag niet!