Bushouders weigeren training ‘Defensive driving’

De voortrekker van de actiegroep van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), Rawien Baijnath, geeft aan dat niet alle bushouders de training voor ‘defensive driving’ willen volgen. De PLO-leden zijn niet bereid mee te werken aan de training aangeboden door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), zolang niet aan een aantal basisvoorwaarden van deze dienstverleners is voldaan. De bushouders willen namelijk voldoende parkeerhavens voor hun bussen, zodat zij op de juiste plek kunnen parkeren. Verder moet het ministerie, wanneer het gaat om besluiten die de sector regarderen, steeds in overleg treden met de bushouders, zodat de maatregelen draagvlak hebben. De voorwaarden zijn sedert vorig jaar door de bushouders gesteld. De voortrekker van de actiegroep vindt dat het ministerie geen aandacht besteedt aan de bushouders. “Er wordt niet geïnvesteerd in de transportsector”, vindt hij. Om in aanmerking te komen voor een busvergunning moet een buschauffeur de training gevolgd hebben.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!