Suriname voorstander van dialoog tussen Israël en Palestina

Suriname voorstander van dialoog tussen Israel en Palestina
Suriname voorstander van dialo1og tussen Israel en PalestinaSuriname is er voorstander van dat Israël en Palestina het pad van dialoog kiezen in het geschil dat reeds geruime tijd gaande is tussen beide landen. Dit geeft de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, desgevraagd te kennen aan Dagblad Suriname. Het standpunt van Suriname is dat dialoog de beste manier is voor het bereiken van duurzame oplossing. ‘Er wordt een beroep gedaan op de landen om onmiddellijk het vuurgeweld te stoppen’, legt de Buza-bewindsman de nadruk op. Het is zeer betreurenswaardig en vreselijk dat dagelijks vele burgers, onder wie vooral vrouwen en kinderen, dodelijk worden getroffen. In 2011 erkende president Desi Bouterse in navolging van andere Zuid-Amerikaanse landen Palestina als een onafhankelijke staat.
Gister nog zijn bij een Israëlisch aanval op een schoolgebouw van de Verenigde Naties in de Gazastrook zeker 15 doden gevallen, zeggen Palestijnse bronnen en journalisten die ter plekke waren. Meer dan 200 mensen raakten gewond.
De school zou 4 keer zijn beschoten. Ooggetuigen melden dat de meeste slachtoffers vrouwen en kinderen zijn die op de binnenplaats van het complex stonden.
Behalve deze kwestie is inmiddels de derde vliegramp binnen een week tijd genoteerd. Een Maleisisch toestel werd bijkans een week terug boven het Oekraïens grondgebied neergehaald door pro-Russische separatisten. 298 personen lieten hierbij het leven. De piloot van het passagiersvliegtuig TransAsia Airways in Taiwan maakte een mislukte noodlanding. Het dodental in deze vliegramp is tot nog toe opgelopen tot 48. Het vliegtuig kwam in de problemen door de rukwinden van tyfoon Matmo. Een passagiersvliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Air Algérie is gisteren neergestort in Mali nadat die korte tijd terug opgestegen was. In het Algerijns toestel waren er 116 passagiers aan boord.
‘Verschrikkelijk’ typeert de Buza-minister al deze vliegrampen waar mensenlevens verloren zijn gegaan. Inmiddels heeft de Staat Suriname officieel haar condoleances uitgebracht aan de nabestaanden in Nederland van het Maleisisch toestel. Hierin zaten 194 Nederlanders. Het vliegtuig was vertrokken uit Schiphol richting Kuala Lumpur.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!