Surinaamse Politiebond zet pijnpunten op tafel

Op aanvraag van de leden heeft de Surinaamse Politiebond vrijdag 18 juli 2014 een spoed algemene ledenvergadering bijeen geroepen. Deze vergadering is na het aanhoren van de grieven van de leden, volgens de politie bondsvoorzitter, Robby Ramjiawan, verdaagd naar augustus 2014. Het bestuur van de Surinaamse Politiebond is opgedragen om zo spoedig als mogelijk oplossingsgericht met de werkgever in onderhandeling te treden met betrekking tot de aangegeven pijnpunten. Deze algemene ledenvergadering (alv) moet uiterlijk 17 augustus 2014 gehouden zijn. Daarbij moet de bondsvoorzitter verslag doen aan de leden van de resultaten van de intussen gevoerde onderhandelingen met de werkgever. Ook de lage bezoldiging moet aan de orde komen.
Financiële waardering ondermaats
De leden hebben de volgende pijnpunten onder aandacht gebracht: de korpsleiding heeft een aanvang gemaakt met de implementatie van de herinrichting van de politiestructuur. Gaandeweg het traject is een aantal pijnpunten in beeld gekomen betreffende de implementatie, waaronder over de onrust en de onzekerheid welke er momenteel heerst binnen het Korps Politie Suriname. Er zijn gevallen bekend waarbij korpsleden niet goed door de korpsleiding worden geïnformeerd over de voortgang van het herinrichtingsplan. De leden zijn van oordeel dat de Surinaamse Politiebond tot nog toe in onvoldoende mate heeft ingespeeld op de klachten van de leden. Ook is de financiële waardering ondermaats en de werkomstandigheden op bepaalde werkplekken zijn naar de mening van de ontevreden leden slecht.
De logistieke voorzieningen, zoals de veiligheid van vele leden, is eveneens slecht. De korpsleiding zou in vele gevallen naar de leden toe, ook zij die veelal correct hun werkzaamheden verrichten, rancuneus zijn. Vanwege het feit dat bevorderingen van leden die daarvoor in aanmerking komen niet op tijd plaatsvinden, is er thans korpsbreed een grote achterstand ontstaan in zowel de bevorderingen als de gratificaties. Een groep officieren wacht langer dan 15 maanden op hun resolutie, waardoor zij maandelijks financieel worden benadeeld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!