Militairen worden begeleid door G5

Binnen een korte periode hebben twee militairen, in deze een korporaal en een sergeant, hun levenspartner van het leven beroofd. Het eerste geval was op zaterdag 5 juli waarbij de korporaal Miguel W. zijn vriendin Patricia Fikki, agent van politie 2de klasse, heeft gedood met het dienstwapen van de vrouw. Zij was werkzaam op het politiebureau Santodorp. Haar ontzielde lichaam werd zaterdagmorgen op het erf achter haar woning aan de Verlengde Braamshoopweg aangetroffen. Op dinsdag 22 juli heeft een soortgelijk drama zich voorgedaan aan de Cornelis Blijdstraat te Abrabroki. Daar heeft een militair zijn vriendin, met wie hij een relatie van acht jaren had, van het leven beroofd door haar in het hoofd te schieten. Hierna sloeg Sunil Badhai de hand aan zichzelf. Het slachtoffer, Rabia Dahoe, was op slag dood.
De militaire politiemajoor Anand Debisarun geeft aan dat indien de leden hun problemen niet zelf aankaarten, men onmogelijk een onderzoek zal kunnen instellen. Als er bepaalde signalen worden geconstateerd, wordt de persoon verwezen naar een speciale groep die deze mensen begeleidt. Volgens Debisarun is het team bekend als G5. Dit team is belast met de begeleiding en is bevoegd om persoon door te verwijzen naar andere instanties zoals PCS. Verder deelt de majoor mee dat indien men bij een wapendrager afwijkend gedrag constateert, het wapen in het belang van het verdere onderzoek wordt ingevorderd. Men wordt dan verwezen naar de G5 die belast is met het onderzoek. Het probleem is dat soms afwijkingen niet op te merken zijn en dat men ook geen hulp vraagt. Dit kan dan catastrofale gevolgen hebben.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!