Green Heritage introduceert cursus Mariene Biologie

Om het grootst mogelijke publiek te bereiken over de oceaan is de Stichting Green Heritage Fund Suriname op 22 juli van start gegaan met een introductiecursus Mariene Biologie. Deze cursus wordt tot 30 juli verzorgd en is voor een ieder, waaronder studenten en niet-gouvernementele organisaties, bestemd. Naast geïnteresseerden die zich konden opgeven voor deze cursus, is de training ook bestemd voor leraren in opleiding van het IOL.
Tijdens de cursus wordt het aspect mariene biologie besproken en het belang ervan. Ook zullen verschillende onderwerpen aangaande de oceanen besproken worden, waaronder de gevolgen van agrarische activiteiten voor de oceaan, de invloed van de mens op de oceaan en omgevingsfactoren die het mariene leven beïnvloeden. Er zal ook veldwerk worden gedaan waaronder onderzoekingen in de Surinamerivier. Aan het einde van de cursus krijgt men een certificaat overhandigd.
De lezingenserie wordt verzorgd door Lenin E. Oviedo Correa, een Venezolaanse mariene bioloog die in Costa Rica werkt voor het Earthwatch Institute. Deze cursus is georganiseerd met medewerking van Conservation International Suriname en met financiering van Staatsolie Maatschappij Suriname en het Small Grants Programma van de Global Environment Facility.

error: Kopiëren mag niet!