Mahinder Jogi: ‘Belfort heeft dringend een psychologisch onderzoek nodig’

‘Belfort heeft dringend een psychologisch onderzoek nodig. Wanneer personen benoemd worden tot minister doen we alleen een antecedentenonderzoek. Maar Belfort heeft echt een psychologisch onderzoek nodig. Er is structureel iets mis bij hem’, aldus VHP-assembleelid Mahinder Jogi. Het afvoeren van drie personen van de raio-opleiding gaat zijn verstand te boven. Jogi zegt dat Belfort de procureur-generaal een verzoek moet doen voor het laten afnemen van een psychologische test bij hem. ‘Want straks volgt het ontslag van een rechter of een officier.’ Er moet dringend een halt worden toegeroepen aan het wangedrag van Belfort, vindt de parlementariër. ‘De president moet de afvloeiing van de drie raio-studenten terugdraaien. Belfort is zijn boekje buiten gegaan, hiermee geeft hij zichzelf een brevet van ongeschiktheid.’
Jogi zegt dat de Justitieminister bezig is om de rechterlijke macht te degraderen tot een bacovewinkel. ‘Wat hij gedaan heeft, is allesbehalve fatsoenlijk. Hij moet op het matje geroepen worden.’ Door zijn handelen zou de Justitie-bewindsman het totaal rechtssysteem in de war hebben gebracht, is de VHP-topper van oordeel. ‘Hij denkt dat hij een Godheid is, hij heeft de bevoegdheid niet om zich te mengen in aangelegenheden van de rechterlijke macht. Het is een vorm van anarchie. Hij moet met zijn klauwen afblijven van de rechterlijke macht.’
De politicus vindt dat de Justitieminister gekweld wordt door arrogantie en haatdragendheid. ‘Anders zie ik geen enkele reden waarom hij die personen heeft afgevloeid.’ De personen zitten immers al meer dan 4 jaren op de raio-opleiding. ‘En dan komt opeens een minister die zegt dat persoon A of B niet verder mag gaan. Wat voor gekheid is dat.’ Volgens Jogi moet het duidelijk zijn dat niet de Justitieminister bepaalt wie deelneemt aan de Raio-opleiding.
Bijkans 5 jaren geleden hebben verschillende instituten, waaronder het Hof van Justitie, de Orde van Advocaten en de departementsleiding van Justitie, de selectie van de personen afgehandeld. ‘En niet alleen de Justitieminister, zoals Belfort denkt.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!