Suriname op de derde plaats op Natuurkunde Olympiade

kkkkkDe Surinaamse delegatie die heeft deelgenomen aan de Natuurkunde Olympiade in de stad Astana in Kazakhstan heeft een goede prestatie neergezet. Shivan Bissesar, die samen met Osei Frankel, Ravi Autar, Himdat Deochand en Shirani Bisnajak, deelnam aan de Olympiade heeft brons behaald. Het is de eerste keer dat Suriname een medaille heeft gewonnen tijdens de Internationale Natuurkunde Olympiade (IPhO). Het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname (CNOS) neemt sedert 1990 deel aan de IPhO. Dit jaar was de 45ste editie, waarbij Suriname op de derde plaats eindigde. De winnaar, Shivan Bissesar, zit in de vijfde klas van het Miranda Lyceum. De deelname aan de IPhO is mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven. De delegatie werd dinsdagavond terugverwacht in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!