Politieambtenaar heeft rechtmatig gebruik gemaakt van zijn vuurwapen

Uit onderzoek is gebleken dat de man Miguel Eduards heet. Uit beeldmateriaal blijkt dat de politieman achterna werd gezeten door de verdachte Eduards die met een houwer in zijn richting zwaaide. Voorts dat de politieman een handelszaak in rent waarbij de verdachte na enkele seconden de zaak ook binnen stapt en op de politieman afgaat waarbij hij kappende bewegingen naar de ambtenaar toe maakt. De politieambtenaar krijgt nog net de tijd om zijn wapen uit zijn holster te trekken om dan gericht op de verdachte te schieten. Daarbij blijft de verdachte op de politieman afgaan. De politieman had geen keus dan om te schieten op de verdachte Eduards. De handeling van de politieman is juist geweest. Voordat de verdachte achter de politieman aan ging wilde hij het politie tehuis in brand steken met benzine die hij in een fles had. Hij werd door de politieman verhinderd dat te doen waarna hij zich tegen de politieman keerde. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!