Benzineprijzen gaan ‘onopvallend’ omhoog

Bezine prijzen gaan onopvallend omhoogDe benzineprijzen in Suriname zijn weer hoog bij de meeste pompstations en wel boven SRD 5. Reza Amirkhan, eigenaar van een servicestation te Kwatta en retailer van Gow2, zegt dat de prijzen aan zijn pomp nog niet verhoogd zijn. Het zou hem echter niet verbazen als hij plotseling een sein hiertoe zou ontvangen. De oorzaak van de lokale prijsstijging ligt in de internationale prijsstijging. ‘Daar is weinig aan te doen’, zegt Amirkhan. Als retailer heeft hij zelf geen invloed op de prijs. ‘Het zijn de overheid en de oliemaatschappijen die de prijzen bepalen.’ De reden waarom de prijzen bij hem nog niet zijn aangepast, zou kunnen liggen in het feit dat Gow2 nog een goedkope voorraad benzine heeft liggen, maar zeker weet hij het niet. Sinds de regering in 2012 besloot over te gaan tot een ‘government take’ van SRD 1,70 per liter brandstof, is benzine voor veel burgers bijna niet meer te betalen. De overheid heeft tot nu toe geen formele verklaring gegeven voor de stijging. Het stijgen van de benzineprijs werkt door in de prijzen van goederen en dus ook de eerste levensbehoeften. Op dit moment kost een liter unleaded bij Gow2 SRD 4,95 en bij SOL SRD 5,14.

error: Kopiëren mag niet!