Arrestanten zullen bijkans drie maanden moeten wachten op verdere behandeling strafzaken

Frontfoto 1Strafzaken in het tweede en derde kanton zijn, precies als maandag, wegens afwezigheid van een andere rechter, uitgesteld. Opmerkelijk is dat de rechtszaken, die op de rol van kantonrechter Albert Ramnewash stonden, pas na de recesperiode die in augustus van start gaat verder zullen worden behandeld. De strafzaken zijn uitgesteld naar respectievelijk 14 oktober en 11 november. Dit betekent dat de arrestanten pakweg drie maanden in hun cel zullen zitten. De wetgeving geeft uitdrukkelijk aan dat zaken van verdachten die in voorarrest zitten niet langer dan 3 maanden aaneengesloten morgen worden uitgesteld. Een aantal aanwezige advocaten gaf in gesprek met Dagblad Suriname aan dat dit soort besluiten meestal het rechtsgevoel van de verdachten aantasten. Vooral in gevallen waarbij de verdachte onschuldig is, op een vonnis wacht, of niet zo een lange straf hem te wachten staat. Dagblad Suriname verneemt dat een aantal rechters voor enkele dagen naar Curaçao zijn vertrokken om een periodieke training te volgen. De strafzaken van afgelopen maandag worden wel vrijdag verder behandeld. De rechterlijke macht gaat twee keer per jaar op reces. In de periode augustus/september en in december.Zij begint in de tweede week van januari en in oktober weer met het houden van rechtszaken. De rechter-commissaris (rc) zet zijn werkzaamheden wel voort om voorgeleidingen te behandelen.
FR

error: Kopiëren mag niet!