SLM airbus voorlopig niet in de lucht

SLM Airbus voorlopig niet in de lucht.1De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij laat weten dat de Airbus A340 van de SLM een probleem heeft met het functioneren van haar brandstofsysteem.
Dit probleem is de afgelopen dagen door de onderhoudsafdeling van de SLM samen met de fabrikant van de Airbus en Air France grondig onderzocht. Na vele testen is gebleken dat additionele werkzaamheden noodzakelijk zijn. Hiertoe zal de komende dagen de SLM ondersteund worden door specialisten uit het buitenland om aan het systeem te werken.
Voorlopig zal de SLM voor de uitvoering van haar vluchtschema gebruikmaken van ingehuurde toestellen. De SLM probeert zoveel mogelijk haar vluchten conform het schema uit te voeren, laat de SLM in een communiqué weten. Bij eventuele wijzigingen zullen passagiers tijdig geïnformeerd worden. De passagiers van vrijdag 18 juli vanuit Amsterdam werden normaal – met een inhuurvliegtuig – vervoerd naar Paramaribo. De passagiers die zaterdag voor vertrek naar Amsterdam geboekt stonden, zijn vanwege speciale rusttijden van de cabine en cockpit crew op zaterdag 19 juli om 22.20 uur vertrokken. Vanwege het niet eerder beschikbaar zijn van vliegtuigen voor inhuur door het hoogseizoen, is de SLM genoodzaakt de passagiers van zaterdag 19 juli en zondag 20 juli te vervoeren op woensdag 23 juli aanstaande, aldus SLM Public Relations.
Steeds problemen, mankementen en vertragingen
‘Steeds heeft de SLM een probleem of een vertraging’, klaagde een gedupeerde passagier vorige week. De Airbus viel vorige week zondag ook al uit en de passagiers moesten tot donderdag wachten om vervoerd te worden. Het ergste van alles vindt deze gedupeerde dat de SLM zo slecht contact onderhoudt. ‘Wij moeten steeds zelf bellen voor informatie. Ik heb keihard betaald en als de SLM haar verplichtingen niet nakomt, moet zij tenminste met ons communiceren en snelle oplossingen aanbieden.’ In ieder geval laat de SLM nu weten dat zij de passagiers tijdig zal informeren.

error: Kopiëren mag niet!