Recreatieoordhouders bereiden zich voor op vakantiedrukte

Recreatieoordhouders bereiden zich voor op vakantiedrukteRecreatieoordhouders moeten alles in het werk stellen om ongeregeldheden op hun oord te voorkomen. De overheidsinstanties en andere hulpdiensten kunnen de openbare orde en veiligheid niet handhaven zonder hun medewerking. Gistermorgen werd op het commissariaat van Para een evaluatiemeeting gehouden met houders van recreatieoorden, waarin de voorwaarden van het exploiteren van een recreatieoord zijn besproken. Alcoholmisbruik, politiesurveillance op de oorden en op de openbare weg, hygiëne en brandpreventie zijn onderwerpen geweest van de evaluatiemeeting.
De frequentie van vuilophaal zal in de vakantie verhoogd worden. Het commissariaat zal extra personeel inzetten om het district schoon te houden. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal controle uitoefenen op de veiligheid van het voedsel dat aan de man wordt gebracht, de persoonlijke hygiëne van het keukenpersoneel, watervoorziening met gezuiverd waterleiding en de plaatsing van sanitatie op locaties, waar er geen gevaar dreigt voor inmenging met het zwemwater. Het plaatsen van zichtbare dieptelatten die de diepte aanduiden en de aanwezigheid van goed getrainde life guards is ook als voorwaarde opgenomen in de toestemmingsbrief.
De politie zal de surveillance op de weg opvoeren en vraagt aan de oordhouders om ongeregeldheden tijdig aan te geven. De brandweer zal ook adviezen uitbrengen met betrekking tot het barbecueën op de oorden en andere brandpreventievoorlichting. Voor het afschieten van vuurwerk op recreatieoorden moet men ook schriftelijke toestemming hebben.
De houders van de recreatieoorden zijn bereidwillig om te voldoen aan de gestelde voorwaarden voor het exploiteren van het oord. Het commissariaat van Para heeft ook het voorstel gedaan aan houders van de recreatieoorden om een alcoholvrije dag te hebben op een vaste dag in de week. Zij hebben toegezegd mee te zullen werken aan de alcoholvrije dag op de oorden. Op een nog te bepalen vaste dag in de week zal er geen alcoholgebruik mogelijk zijn op de oorden. Deze maatregel is om recreatie zonder alcohol te stimuleren bij bezoekers. Bezoekers van de oorden hoeven geen alcohol te gebruiken om pret te hebben.

error: Kopiëren mag niet!