Marinus Bee: “We willen opiniepeilingen in alle tien districten”

Bee.1Parlementariër Marinus Bee van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP)heeft ook de kans gehad te reageren op de IDOS opiniepeilingen die afgelopen zaterdag door John Krishnadath zijn gepresenteerd. Bee zegt dat hij in ieder geval voor zichzelf dat hij weet niet corrupt is. Bee probeert zoveel als mogelijk zijn werk naar eer en geweten te doen en altijd het algemeen belang voorop te stellen. Wat zijn partij betreft weet hij nog dat Ronny Brunswijk, voorzitter van de ABOP, altijd gezegd heeft dat partijleden hem altijd aan hun zijde hebben, zolang het zaken betreft die niets met corruptie te maken hebben. Als een lid van zijn partij zich corruptief opstelt dan zal die zeker niet zijn ondersteuning krijgen. Volgens de volksvertegenwoordiger proberen alle partijleden deze twee punten na te leven.
Verkiezingen worden in alle districten gehouden
De verkiezingen worden niet alleen in vier, maar in tien districten gehouden. Bee weet niet waar de ratio achter ligt dat altijd maar vier of vijf districten geënquêteerd worden. Volgens de DNA-lid zouden wij iets zinnigs kunnen praten, wanneer de opiniepeilingen in alle tien districten gehouden zouden worden. Volgens hem moeten wij weten dat Suriname een districtenstelsel heeft, waarbij sommige partijen sterk zijn in één district, maar niet zo sterk in de andere. De verkiezingen worden volgens de parlementariër niet alleen Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie gehouden. Bee wil daarom zien dat de overige districten ook worden meegenomen.
ABOP is niet meer weg te denken
De A-Combinatie had volgens Bee bij de verkiezingen van 2010 nog met zeven van de tien zetels uit het binnenland gekomen. Zou het daarom niet interessant zijn om de huidige situatie ook aan de samenleving in het binnenland voor te houden?, Vraagt de parlementariër zich af. Bee gaat ervan uit dat het wetenschappers zijn die geen andere bedoelingen hebben en de juiste peiling aan de samenleving voorhouden.
In ieder geval merkt Bee uit de IDOS opiniepeilingen op dat de ABOP niet weg te denken is. Waar zij in vorige peilingen op eigen niet veel betekenden, ziet hij dat de partij op eigen houtje nu met de 6% een zetel in Paramaribo zou kunnen halen. Daarnaast ziet hij dat de partij in Commewijne ook tot 5% is gegroeid. In Wanica is dat 3%. Als Bee kijkt naar de zetels die de zwevende kiezers vasthouden, dan denkt hij dat er heel veel kan gebeuren. Volgens de volksvertegenwoordiger heeft de partij in districten als Marowijne, Sipaliwini en Brokopondo een heel dominerende rol. Bee wilt daarnaast ook weten hoe de peiling in Para eruit ziet, omdat de ABOP in de afgelopen periode heel wat kernen daar heeft geïnstalleerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!