Hesdy Pigot; Bij de volgende peilingen scoren wij beter

3hesdyDNA –lid Hesdy Pigot, verbonden aan de NPS, geeft als reactie op de recente IDOS- peilingen aan dat de partij ‘niet verontrust’ is om de gepresenteerde resultaten.
Hierbij refereert het DNA-lid naar het gedeelte van de peiling waarbij naar voren kwam dat als er op dit moment een verkiezing gehouden zou worden de combinatie NPS,VHP, KTPI, PL, BEP, SPA en DA’91 slechts 13 % van de stemmen zou halen ten opzichte van de combinatie NDP/PALU die 42% scoorde.
We hebben de resultaten gelezen en kijken er serieus naar. De resultaten geven aan waar je harder moet gaan werken en wat je goed doet. We maken ons wel zorgen om het gedeelte van de IDOS peilingen over corruptie vervolgt Pigot, het wetenschappelijk bureau van de NPS is momenteel dan ook bezig de cijfers van de peilingen te analyseren.
Volgens de IDOS peilingen blijkt dat de Surinaamse kiezers weinig geloof hebben in politici als het gaat om het bestrijden van corruptie. Meer dan 60% van de kiezers uit het onderzoek gelooft niet dat de NDP- plus of de VHP/NPS iets tegen de corruptie zal doen. Erger nog, 78% van hen vindt alle politieke partijen corrupt.
Het politieke werk gaat door, de partij zal nu pas van start gaan met het voeren van verkiezingscampagnes, zegt Pigot en naar gelang deze campagne vordert zullen ook de resultaten van komende opinie peilingen wijzigen, vult hij aan. We hebben nog 10 maanden te gaan en we weten wat wij moeten aanpakken. We zijn nog niet begonnen met onze campagne maar die staat voor de deur. De NPS gaat op 28 September van start met haar campagne in partij verband en op een later te bepalen tijdstip zal zij campagne voeren in combinatie verband. ‘Er zullen na deze peiling nog meerdere peilingen volgen en de NPS verwacht bij de volgende peilingen beter te zullen scoren. Maar uiteindelijk zal het de peiling op 25 Mei 2015 zijn die bepaald en daar werken wij nu naartoe” besluit de NPS-er.

error: Kopiëren mag niet!