Ook ‘Surinamers’ aan boord van neergestorte MH17

De Nederlandse vlag bij de ambassade van Nederland in Suriname hing gisteren op halve stok (foto: Kevin Ngadimin)
De Nederlandse vlag bij de ambassade van Nederland in Suriname hing gisteren op halve stok (foto: Kevin Ngadimin)

Het pas getrouwd Surinaams-Nederlands koppel Rishi Jhinkoe en Nisha Binda (foto: FB)
Het pas getrouwd Surinaams-Nederlands koppel Rishi Jhinkoe en Nisha Binda (foto: FB)
Waar er Nederlanders zijn, zijn er ook Surinaamse- Nederlanders. Dagblad Suriname verneemt dat er tenminste 1 Surinaams –Nederlands koppel aan boord was van het neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines. Het stel Rishi Jhinkoe/Nisha Binda, dat pas getrouwd was, ging op huwelijksreis. De 21-jarige bruid was de enige dochter van haar ouders. Inmiddels is op Facebook ook medegedeeld dat 4 Javanen van Surinaamse origine het leven hebben gelaten. Van de 283 inzittenden van de MH17 waren 189 Nederlanders. Vier inzittenden zijn nog niet geïdentificeerd. Ramp MH17 claimt een groter percentage van de Nederlandse bevolking dan 9/11 deed van Amerikaanse bevolking. Tijdens de zomermaanden gaan heel veel Nederlanders naar Maleisië om er hun vakantie door te brengen. Volgens de Luchtvaartautoriteit IATA (International Air Transport Association) was het gebied waar het vliegtuig neerstortte veilig en golden er geen restricties. Andere luchtvaartmaatschappijen vlogen er ook overheen. Maar eerder dit jaar waarschuwden Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten en de burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties ICAO reeds voor de gevaren in het Oekraïense luchtruim en adviseerden piloten om een andere route te nemen. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldde dat volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten de Boeing 777 van Malaysia Airlines uit de lucht is geschoten en dat de raket hoogstwaarschijnlijk is afgevuurd door opstandelingen in het oosten van Oekraïne. Depro-Russische separatisten in Oekraïne ontkennen ten stelligste iets met het neerstorten van de MH17 te maken te hebben. Malaysia Airlines Oekraïne heeft ondertussen een voorschot van 5000 dollar aan de nabestaanden van elk slechtoffer toegezegd om de eerste kosten te dekken

error: Kopiëren mag niet!