Verkeersveiligheidsmaand voor verantwoord veilig verkeer

verkeersTot het takenpakket van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) behoort ook het zorgen voor veilig verkeer. Het is daarom ook de bedoeling dat dit jaar door de minister van Juspol de verkeersveiligheidsmaand aan- en afgekondigd zal worden. In het kader van de opkomende veiligheidsmaand is er een teach-in gehouden, waarbij aan diverse organisaties is gevraagd om hieraan op eigen wijze een bijdrage te leveren. De veiligheidsmaand, die van 15 augustus tot 15 september zal zijn, heeft ten doel om brede invulling te geven aan en aandacht te vragen voor verantwoord veilig verkeer. Deze maand die elk jaar aan- en afgekondigd wordt, zal volgens de directeur van Juspol, Inez Huijzen-Sedney, juridisch vastgelegd worden.
Meer politieactiviteiten in verkeersveiligheidsmaand
Volgens inspecteur Dropatie Ramkhelawan zullen er tijdens de verkeersveiligheidsmaand niet alleen verkeersacties worden uitgevoerd, maar de politie zal veel meer aandacht besteden aan het aspect veilig verkeer. De politie zal opvoedend bezig zijn door het verzorgen van genoeg voorlichting naar de burgers toe. ‘Wij willen de gemeenschap bewuster maken van hun rijgedrag en wijzen op de verantwoordelijkheid die zij hebben als zij deelnemen aan het verkeer. Belangrijk is dat wij extra naar buiten toe treden’, deelde de inspecteur mee.
‘Uit evaluatie van de voorgaande verkeersveiligheidsmaanden is gebleken dat burgers bewuster zijn geworden en dat zij bepaalde aspecten van het verkeer beter begrijpen en daarnaar handelen’, zei Ramkhelawan. De sprekers waren het mee eens dat als het gaat om verkeersveiligheid wij als gemeenschap het samen moeten doen. Om verder invulling te geven aan de veiligheidsmaand kan men zijn of haar idee deponeren bij de politie of via de Facebookpagina reageren. Voor de aankondiging van deze maand zal er ook een thema uitgezet worden.
DA

error: Kopiëren mag niet!