Surinaamse worstelaars in actie in Mexico

Widesh Ramcharan
Widesh Ramcharan

Abdoel Mohamed
Abdoel Mohamed

Adarsh Kewal
Adarsh Kewal
De delegatie van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) die meedoet aan de Panamerikaanse Worstelkampioenschappen 2014 in Mexico City, is in actie gekomen gisteren op het onderdeel vrije stijl. Onder leiding van coach Michel Nathoe is het geen van de drie worstelaars gelukt om de tweede ronde te halen. Het niveau van deze kampioenschappen was heel hoog, daar een aantal Olympische en Wereldkampioenen bij zat, alsook oud-Panamkampioenen. Fysiek konden onze jongens mee met ze, maar ervaring en tactiek maakten het verschil uit. Onze worstelaars hebben veel geleerd van deze kampioenschappen, die onderdeel waren van het Panamerican Olympic Festival. Hierbij hebben de worstelaars een week lang een trainingsstage afgewerkt, waarbij er twee keer per dag werd getraind.
Wv Meerzorgs Adarsh Kewal, Surinaams kampioen, kwam uit tegen de Canadees Ali Al-Rekabi in de -97kg klasse. In deze partij bleek Al-Rekabi een slimme techniek heel rap uit te voeren, waarop Kewal geen antwoord had. Steeds als Kewal een stap vooruit maakte om aan te vallen, pakte Al-Rekabi binnen een fractie van een seconde deze been. Hierdoor kwam Kewal op 1 been te staan, wat de Canadees alle kansen gaf om makkelijk 4 punten te scoren. Echter wilde Kewal dit voorkomen en liet zich vallen op de mat. De Canadees zag hierdoor schoon kans om backman te worden en 2 punten te scoren. In de eerste 3 minuten zag Al-Rekabi kans dit 4 keer te doen. Bij de start van de tweederonde haalde hij deze mix van technieken wederom uit; 10-0. Bij vrije stijl verlies je een wedstrijd als je met 10 punten verschil achter staat.
Ook Widesh Ramcharan verloor zijn partij met 10 puntenverschil; 11-1. In de -65kg klasse kwam de pupil van worstelvereniging Hind-Keserie te staan tegenover de Boliviaan Ruben Espinoza, die groter gebouwd was dan Ramcharan. Toch nam Ramcharan een 0-1 voorsprong in deze partij door Espinoza buiten de mat te stoten. Hij probeerde dit nog een keer, maar Espinoza counterde en scoorde juist 2 punten tegen Ramcharan, waardoor de Boliviaan een 2-1 voorsprong nam. Hierna liep Espinoza uit naar 5-1. Na 2 minuten en 30 seconden worstelen, kreeg Espinoza greep op Ramcharan en kon hem 3 keer keepen. Dit leverde hem binnen no time 6 punten op, waardoor de stand op 11-1 kwam en de scheidsrechter de wedstrijd affloot.
Heel ongelukkig viel de loting van Abdoelrehiem Mohamed van Jai Hind. Hij kwam tegen de favoriete Cubaan Alfredo Cisnero te staan in de -57kg klasse. De Cubaan versloeg Mohamed middels een touche. Op dit toernooi domineren de Cubanen volledig en dat heeft Cisnero ook bewezen.
De Surinaamse delegatie keert vrijdag terug richting Suriname. Het eerst volgend evenement van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) is het internationaal worstelgala “Return of Muntje” op zondag 17 augustus in de Anthony Nesty Sporthal. In de hoofdpartij staan tegenover elkaar Adarsh Kewal en Gino Muntslag. In september volgt een trainingsstage en toernooi in Nederland.

error: Kopiëren mag niet!