Roversduo krijgt zware straffen opgelegd

De verdachten, Donovan Charry en Jurgen Stoard, zijn gisteren door kantonrechter Sieglien Wijnhard veroordeeld voor diefstal door middel van geweld. Charry kreeg een celstraf opgelegd van vier jaar en Stoard een celstraf van drie jaar en tien maanden. De derde verdachte, Erik Nassy, werd vrijgesproken. De verdachten hebben een roofoverval gepleegd bij een monteurszaak aan de Industrieweg op 27 juni 2013. Volgens de benadeelde Narian zat hij op die bewuste dag samen met Kasman voor een monteurszaak. Op een gegeven moment zag hij Charry, gewapend met een mes, op hem afkomen.
Charry drukte het mes tegen de keel van Narain en sommeerde hem om zijn bezittingen over te dragen. De echtgenote van Narain, die de gebeurtenis vanuit het balkon had waargenomen, begon gillend hulp te zoeken. Toen Stoard dit hoorde, rende hij met een revolver naar Charry toe en bedreigde de slachtoffers dat hij ze zou neerknallen als zij door zouden gaan met het maken van lawaai. De buurman van Narain, een zekere Vlier, rende uit zijn huis toen hij het gegil van de echtgenote hoorde. Stoard zag dit en loste een schot met zijn wapen richting Vlier, maar deze werd niet geraakt. Vervolgens rende de roversbende richting een witgelakte Toyota Ipsum, met een zwarte stikker op het dak, die door Nassy werd bestuurd.
De slachtoffers slaagden erin om het kentekennummer van het voertuig te noteren. Dit werd aan de politie doorgespeeld. Hierdoor was het voertuig van Nassy door de politie in beeld gebracht. Nassy werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was de zwarte stikker van het voertuig te verwijderen. Nassy verklaarde op de zitting dat hij de twee verdachten in zijn voertuig had gevoerd, omdat zij een auto-onderdeel moesten aanschaffen. Vijftien minuten later kwamen zij rennend terug. ‘Rij! Kow gwe’, schreeuwden zij tegen hem. Charry had een bruine portemonnee en een dolk in zijn handen. Daarna had hij ze op Flora afgezet. Tegen de twee veroordeelde verdachten was eerder een strafvoorstel van vier jaar gedaan. Voor Nassy was vrijspraak geëist.
FR

error: Kopiëren mag niet!