HI decentraliseert met dependance Moengo

Om invulling te geven aan de decentralisatiegedachte van de regering, brengt het ministerie van Handel en Industrie naast Nickerie, ook in Marowijne (Moengo) de dienstverlening dichter bij de gemeenschap. De opening van de HI-dependance Moengo was op 16 juli 2014 een feit. De districtscommissaris van Marowijne, Theo Sondrejoe, beloofde tijdens zijn openingsspeech samen met het districtsteam alle ondersteuning te geven aan de dienst. Het belangrijkste doel is om de gemeenschap tegemoet te komen bij het indienen van vergunningen, daar er in het verleden vaak klachten waren over de grote afstanden die men moest afleggen. De minister van Handel en Industrie, Don Tosendjojo, vroeg aan de handelaren om zich te houden aan de voorgeschreven regels over vervallen producten en de etikettering. “Doet men dat niet, dan zal streng hiertegen worden opgetreden.” Het Ministerie zal volgens de bewindsman er alles aan doen om de ondernemers tegemoet te komen, maar deze moeten zich ook aan de regels houden. De parlementariër uit Marowijne en Abop-voorzitter Ronny Brunswijk vroeg aan de gemeenschap, in het bijzonder de handelaren, goed gebruik te maken van de diensten die de dependance biedt.

error: Kopiëren mag niet!