Drieling krijgt bezoek van minister Amafo

2drielingMinister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft woensdag een bezoek gebracht aan de drieling Metuselach, Metusael en Mechujael Koese, allen van het mannelijk geslacht. Op 4 juli zag deze drieling het daglicht in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Voor AZP is dit de tweede drielang voor dit jaar. Moeder Niola Jintie gehuwd Koese is 36 jaar en heeft al drie andere kinderen. De baby’s liggen nog in de couveuse, aangezien ze eerst het gewicht van 1800 gram moeten hebben voor ze naar huis mogen. Ook moeten de baby’s zelf kunnen drinken. Amafo mocht de baby’s op de kinderafdeling bezoeken.
Minister Amafo had sieraden meegenomen voor de baby’s en andere speciale geschenken. De drieling komt ook in aanmerking voor de voorzieningen die vanuit de Staat zijn getroffen. Dit houdt in dat ze samen met de ouders worden bijgestaan tot het vijfde levensjaar. Ze komen in aanmerking gezinscoaching, vrije geneeskundige hulp voor de moeder en drieling, hulp in de huishouding en andere financiële tegemoetkomingen zoals geld voor huishuur.
Met deze baby’s is het aantal drielingen voor dit jaar op zes gekomen.

error: Kopiëren mag niet!