Voorlichtingsbijeenkomst SZF: “Wij streven naar uitbreiding dienstenpakket”

1 voorlichtingsbijeenkomst SZFGisteren hield het Staatsziekenfonds (SZF) een voorlichtingsbijeenkomst bestemd voor vertegenwoordigers van de afdeling ‘Personeelszaken’ van de verschillende ministeries en parastatale bedrijven. Deze vertegenwoordigers krijgen als eerst te maken met SZF-kwesties. De opening werd verricht door vakbondsman Ronald Hooghart in de hoedanigheid van lid van het stichtingsbestuur van het SZF. Hooghart deed uit de doeken dat het SZF per 1 oktober van dit jaar, een vorm van tandartsenbehandeling aan zijn pakket zal toevoegen. De tandarts zal mogelijk in het SZF-gebouw worden ondergebracht. Ook zal zwangerschap van minderjarige verzekerden wederom worden toegevoegd en gedekt. Volgens Hooghart hebben deze kinderen er recht op en moeten ze daarom goed behandeld worden. ‘Het weren van zulke kinderen zou van onmaatschappelijk gedrag getuigen.’ Het SZF hoopt verder in de toekomst in staat te zullen zijn om zelf zijn medicijnen te importeren. Op dit moment komen volgens Hooghart medicijnen die niet gecertificeerd zijn, het land binnen. Het streven van het SZF is in feite om zijn totaal pakket uit te breiden, maar in hoeverre dit gebeurt, zal veelal afhangen van de financiële situatie van de overheid. Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen ondermeer geïnformeerd over de administratieve processen, definities en voorzieningen van het SZF. De voorlichtingsbijeenkomst dient een jaarlijks gebeuren te zijn, maar heeft na een onderbreking van enkele jaren weer plaatsgevonden.

error: Kopiëren mag niet!