Training voor het effectief uitvoeren van maritieme beveiligingsplannen

1Training voor het effectief uitvoeren van maritieme beveiligingsplannenGisteren vond bij de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) de sluiting en certificaatuitreiking plaats van de training Maritime Security Drills en Exercises. Het was een tweedaagse training welke op 15 juli van start is gegaan en waaraan 21 cursisten hebben deelgenomen.
Volgens Lloyd Gemerts, manager Maritime Administration, was deze training vereist om zo de effectiviteit van het maritieme beveiligingsplan te testen. Sinds 2004 dienen havenfaciliteiten, die internationale schepen ontvangen, conform de Wet Maritieme Beveiliging een goedgekeurd beveiligings plan te hebben. ‘De plannen moeten niet statisch blijven, moeten up-to date zijn, moeten meegaan met de ontwikkelingen en bedreigingen, om zo goed als mogelijk bij elke calamiteit gebruikt te kunnen worden, en om terroristische acties te voorkomen’, deelde Gemerts mee.
Medewerkers van de MAS en havenfaciliteitsmanagers, die belast zijn met de beveiliging, hebben deelgenomen aan de training. De training is in samenwerking met de International Port Security Program van de Amerikaanse kustwacht verricht. De trainers, Kevin Morgan en Adam Birst, gaven aan een hele goede interactieve training te hebben verzorgd. Het tweetal vertrekt vrijdag.

error: Kopiëren mag niet!