Suriname America Alumni Association doneert boeken aan Voj Atjoni

SAAA book donation Atjoni 2Leden van de Suriname America Alumni Association (Saaa) en de public affairs officer van de Amerikaanse ambassade, Virginia Elliott, hebben boeken gedoneerd aan Voj Atjoni op dinsdag 15 juli. De delegatie werd ontvangen door schooldirecteur Jozefzoon en onderdirecteur Atipa. Deze namen namens de school de donatie in ontvangst. De school is de eerste organisatie die boeken in ontvangst mocht nemen ingezameld tijdens de ‘book drive’ georganiseerd door Saaa in april. Jozefzoon is de Saaa dankbaar: “ik ben blij dat het binnenland niet vergeten is”. De boeken worden beschikbaar gesteld aan leerlingen in de schoolbibliotheek. De school heeft een kleine collectie boeken en computers, maar geen elektriciteit om gebruik te maken van de computers.
Saaa organiseerde de ‘book drive’ in verband met de Amerikaanse National Library Week in de periode 13 – 19 april. De organisatie verzamelde meer dan 1.000 boeken. Na het inzamelen van de boeken, heeft de vereniging deze gesorteerd voor distributie naar scholen, kindertehuizen en andere maatschappelijke organisaties die behoefte hebben aan leesmateriaal. De ‘book drive’ levert een bijdrage aan de visie van de Saaa, namelijk het bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname. Met de inzamelingsactie wil de Saaa het lezen onder de Surinaamse bevolking bevorderen en mensen het nut van hergebruik van informatie bijbrengen.
In de afgelopen 40 jaar hebben ongeveer 250 Surinamers de Verenigde Staten van Amerika bezocht voor studie en deelgenomen aan professionele uitwisselingsprogramma’s gesponsord door de Amerikaanse regering. Deze bezoekers en veelbelovende leiders keerden naar Suriname terug met meer kennis op hun vakgebied, meer ervaring in het Amerikaanse politieke, economische en culturele leven en nog meer gedrevenheid om te investeren in de Surinaamse gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!