SLM chartert Nederlands toestel om gestrande passagiers tegemoet te komen

SLM chartert Nederlands toestel om gestrande passagiers tegemoet te komen.1De passagiers van de SLM-vlucht die sinds afgelopen zondag gestrand zijn, zullen zeer waarschijnlijk vandaag naar hun bestemming worden vervoerd. De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat zij gisteren een toestel vanuit Nederland heeft gecharterd. Indien de airbus A340-300 groen licht van het ‘Maintenance control center’ van Air France/KLM in Parijs heeft gehad, zal SLM de vlucht met haar eigen toestel uitvoeren. Indien dat toch nog niet zo is, zal dit met het gecharterde toestel worden gedaan.
Aangezien de bemanning van het ingehuurde toestel na haar komst gisteren nog moest uitrusten, kan de terugvlucht pas vandaag worden uitgevoerd. Het toestel is zondag met het technische mankement geland op Zanderij. Twee uren voor de landing bleek dat er een probleem was met de brandstoftoevoer naar een van de vleugels van het toestel. Volgens de SLM werd alles in het werk gezet om het defecte toestel in orde te maken. Het toestel is inmiddels al hersteld, maar heeft nog geen groenlicht van het ‘Maintenance control center’ van Air France/KLM in Parijs. Pas als alle testen goed zijn uitgevoerd, mag er met het toestel worden gevlogen. Dit is waarom de vlucht van dinsdagavond ook werd afgelast. Volgens technici is de Airbus zodanig ontworpen dat het toestel niet uit balans raakt.
Steeds problemen, mankementen en vertragingen
“Steeds heeft de SLM een probleem of een vertraging”, klaagt een gedupeerde. Het ergste van alles vindt deze gedupeerde dat de SLM zo slecht contact onderhoudt. “Wij moeten steeds zelf bellen voor informatie. Ik heb keihard betaald en als de SLM haar verplichtingen niet nakomt, moet zij tenminste met ons communiceren en snelle oplossingen aanbieden.” De SLM heeft in het verleden vaker problemen gehad met haar toestellen. Zo heeft een toestel in maart 2013 de vlucht niet kunnen uitvoeren naar Amsterdam, omdat de deur niet dichtging. In november 2013 is een door de SLM gecharterd toestel van Euro-Atlantic Airways van Amsterdam naar Paramaribo gevlogen met zichtbare problemen aan de motor. Ooggetuigen zagen bij het opstijgen een steekvlam uit de rechtermotor komen. De piloot koos ervoor om toch door te vliegen naar Paramaribo. De piloot van het toestel had na de explosie een veiligheidscontrole uitgevoerd waaruit geen onveilige situatie was gebleken naar zijn zeggen.
FR

error: Kopiëren mag niet!