Ook oudere leerlingen maken glo-toets

2 GLO NickerieGisteren is landelijk de glo-toets aangevangen voor de leerlingen van de zesde klas. Onderwijsinspecteur Roy Katisa geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de voorbereidingen in Nickerie goed is geweest. Hij heeft genoeg motivatiegesprekken gevoerd met de leerlingen van diverse scholen. Hij geeft aan dat hij zich gistermorgen persoonlijk heeft georiënteerd op de scholen en er zijn geen afwezigen geconstateerd op de eerste dag. ‘Het is gegaan zoals het moest gaan’, zei Katisa. Gisteren hebben de leerlingen het examen afgelegd voor de vakken Hoofdrekenen, Aardrijkskunde en Tekstbegrip.
In Nickerie hebben 632 leerlingen van 25 scholen deelgenomen aan het examen. Daarnaast hebben ook leerlingen van de Bigi S’ma Skoro simultaan de examens afgelegd met de leerlingen van de overige scholen. Hier hebben 5 leerlingen deelgenomen aan de examens. Vandaag wordt het examen afgelegd in Redactie en Cijferen en Geschiedenis. En vrijdag wordt er voor de vakken Algemene Taalkennis en Natuuronderwijs examen afgenomen. Op 14 augustus is de uitslag voor deze leerlingen. Katisa hoopt dat de leerlingen zich maximaal zullen inzetten. Hij geeft verder aan dat de animo voor de Bigi S’ma Skoro in Nickerie langzaam aan het afnemen is. De onderwijsinspecteur heeft geconstateerd dat men minder belangstelling heeft voor dit tweede kans onderwijs. Hij kan niet precies aangeven waaraan dit te wijten is. Hij denkt dat dit veelal zou liggen aan de situatie thuis, waardoor velen geen gebruik kunnen maken van deze tweede kans.

error: Kopiëren mag niet!