154 Nederlandse slachtoffers op rampvlucht MH17

CRASHAan boord van het vliegtuig van Malaysia Airlines dat crashte in Oekraïne zaten zeker 154 Nederlanders. Dat zei vicepresident van Malaysia Airlines Europa Huib Gorter tijdens een persconferentie. Aan boord waren verder 27 Australiërs, 23 Maleisiers, 11 mensen uit Indonesië, 6 uit Groot-Brittannië, 4 Duitsers, 4 Belgen, 3 uit de Filipijnen en 1 Canadees. Van 47 mensen is nog niet duidelijk waar ze vandaan komen. Mogelijk zitten daar ook nog Nederlanders tussen. Gorter zei uit te gaan van een ongeluk, maar wilde niet ingaan of het om een mankement aan het vliegtuig ging of een andere oorzaak zoals een aanslag. Volgens Gorter meldde de Oekraïense luchtverkeersleiding dat om 14.15 lokale tijd (15.15 Nederlandse tijd) uur het contact met het vliegtuig is verbroken. Het toestel vloog toen op ongeveer 50 kilometer van de Russische- Oekraïense grens.
De namen van slachtoffers en bemanningsleden worden pas vrijgegeven nadat alle nabestaanden zijn ingelicht. Malaysia Airlines stuurt een vliegtuig met onderzoekers van Kuala Lumpur naar Kiev. Van daar wordt het team over de weg naar Oost-Oekraïne gereden. Het vliegtuig vliegt daarna naar Schiphol om nabestaanden op te halen die naar Oekraïne willen en eventueel de plaats van het ongeluk willen bezoeken. Jos Nijhuis, president-directeur van Luchthaven Schiphol zei op de persconferentie: ‘We leven mee met de nabestaanden van de 154 slachtoffers en wensen hen heel veel sterkte toe bij het verlies.’
Ongeveer gelijktijdig met de persconferentie op Schiphol werd in Kuala Lumpur ook een persconferentie gehouden. Maleisië condoleert het Nederlandse volk en de regering met de ramp met de Boeing 777 van Malaysia Airlines boven Oekraïne. De Maleisische ambassade in den Haag is 24 uur per dag open is voor vragen. Ze liet weten dat ze de nabestaanden van de inzittenden van het ramptoestel gaat ontmoeten
Er is een noodnummer ingesteld voor informatie over de ramp: 070-3487770.

error: Kopiëren mag niet!