Bewoners Weg naar Zee kampen met wateroverlast

1Bewoners te Weg naar Zee kampen met wateroverlast.2Bewoners van de Oedraising Varmaweg te Weg naar Zee zijn de situatie al beu. Zij geven Dagblad Suriname te kennen dat zij al 2 jaren worden geconfronteerd met wateroverlast. “Vooral bij springvloed loopt het water helemaal in huis”, aldus bewoner Dijokromo. Hij geeft aan dat een DNA-delegatie twee jaren geleden een bezoek heeft gebracht en de kwestie heeft bekeken. ‘Mijn huis loopt onder water tot zeker 40 centimeter. De regering moet ons uit deze erbarmelijke situatie halen, omdat we niet zo kunnen leven.’ De buurtbewoners kunnen nergens naar toe en zitten met de handen in het haar.
Het ministerie van Openbare Werken heeft een dam aangelegd voor het kustgebied, zodat het water niet verder doorstroomt. ‘Maar het blijkt dat de dam niet goed is aangelegd, waardoor het water toch doorstroomt. Openbare Werken is op de hoogte van de situatie. De afdeling Waterkering van het ministerie van Openbare Werken heeft foto’s gemaakt en het gebied in kaart gebracht.’
De OW-afdeling geeft aan dat er een gat in de dam is ontstaan. ‘Er zijn hulpdammen oftewel kleidammen aangelegd die ervoor zorgen dat het water niet overloopt. In één van de dammen is er een gat ontstaan. Dit gat zal spoedig dichtgemaakt worden en er zullen duikers geplaatst worden.’ Tussen 5 uur in de ochtend en 5 uur in de middag stijgt het zeewater met als gevolg dat het water helemaal in huis komt. De bewoners hebben geen andere keus dan wachten op hulp van de regering.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!