Agressieve barbezoekers teisteren buurtbewoners ressort Nieuwe Grond

Bewoners van het ressort Nieuwe Grond hebben tegenover DBS hun bezorgdheid geuit omtrent de bezoekers van een sportcomplex in hun omgeving die enorm agressief gedrag vertonen. Het betreft om exact te zijn de bezoekers aan een bar in het sportcomplex op de hoek van de Vierkinderenweg (zijstraat van de Indira Gandhiweg). Deze personen houden zich tot zelfs drie uur in de ochtend op in de buurt met luide muziek en alcoholgebruik. Heel vaak breken er ook gevechten los. Het is zelfs voorgekomen dat door bezoekers schoten zijn gelost. De ‘honderden bezoekers’ aan de bar zorgen voor een enorme geluidsoverlast, waardoor het slapen de buurtbewoners onmogelijk wordt gemaakt. Als de buurtbewoners hier iets over zeggen, worden ze uitgescholden en bedreigd. Op deze zelfde locatie zijn tot twee keer toe politieagenten mishandeld die tegen de weerspannige bezoekers trachtten op te treden. De buurtbewoners die vrezen voor hun eigen veiligheid zijn ten einde raad.
De bewoners hebben gezamenlijk hun beklag gedaan bij de inspecteur en de ressortcommandant. Ook de dc zou op de hoogte zijn gesteld van de situatie. Dc Roline Samsoedin bevestigt tegenover de krant dat zij een brief van de buurtbewoners binnen heeft gekregen. Ze heeft al met de beheerder van de bar gebeld en hem gevraagd om erop toe te zien dat zijn bar niet tot langer dan 23:00 uur open blijft.
De dc was niet op de hoogte van enige mishandeling van politieambtenaren. Zij was juist blij met het sportcomplex, vanwege het positieve effect van sport. Een uur na haar eerste reactie vernam Samsoedin echter dat zaken te Nieuwe Grond wederom uit de hand waren gelopen. Zij heeft toen onmiddellijk contact gemaakt met de politie. “De politie gaat nu optreden. Er worden maatregelen getroffen”, aldus de dc.

error: Kopiëren mag niet!