Resocialisatieproject voor verbetering startpositie jongeren

Frontfoto 2Een half jaar lang, beginnend van 15 juli tot eind december, zal er samen met lokale partners gewerkt worden aan de verbetering van de startpositie van jongeren, waaronder drop-outs, tienermoeders en jeugddelinquenten uit de gevangenissen. Dit werd door de organisatie bekendgemaakt bij de launch van een resocialisatieproject Identidad, Independensia y Respet, dat staat voor identiteit, onafhankelijkheid en respect, in het Wyndham Garden hotel.
Bij dit project zal er gewerkt worden aan een beter zelfbeeld, verhoging van het zelfvertrouwen, versterking van de kansen op economische zelfstandigheid en betere communicatie en sociale vaardigheden voor de jongeren. Dit project is vernoemd naar de Antilliaanse beeldend kunstenaar, Yubi Kirindongo, die door de organisaties DeSaN Productions en de Stichting Education, Projects, Advise, Consult and Training (Stichting Epact) naar Suriname is gehaald om met de groep van ongeveer 125 jongeren te werken.
De kunstenaar, die internationaal bekend is van zijn installaties en objecten die hij maakt van restmateriaal, zal een serie workshops doen met de jongeren en samen met hen ook een kunstwerk maken van restmateriaal verzameld in Suriname. Dit kunstwerk zal aan het eind van het traject opgeleverd worden op een openbare ruimte in ons land. Kirindongo, die zelf ook drop-out en jeugddelinquent is geweest, wil middels dit project een transformatie bereiken met de jongeren.
Na de workshops van Kirindongo zullen Stichting Epact en DeSaN Productions samen met de lokale trainers en kunstenaars verder gaan met deze groep in een serie van vervolgtrainingen, met als doel ze een betere startpositie te geven. Vanaf volgend jaar zullen de jongeren worden geplaatst in een stage, opleiding, training on the job of cursus.

error: Kopiëren mag niet!