Deadline digitale televisie is streefdatum

Deadline digitale televisie is streefdatumJerrel Pinas, communicatie en pr manager bij de Telecommunicatieautoriteit Suriname (TAS), zegt aan DBS dat de deadline van 15 juni 2015, voor het digitaliseren van alle radio- en televisiestations in Suriname, een streefdatum is. De bedoeling is om zoveel als mogelijk radio- en televisiestations voor die datum te digitaliseren. “Gezien de kleine Surinaamse bevolking en het feit dat de meeste stations geconcentreerd zijn, is deze datum haalbaar”, meent de voorlichter. “De datum is bedoeld als richtlijn en is geen vereiste.”
De minister van Transport, Communicatie en Toerisme( TCT), Falisie Pinas, noemde de datum van 15 juni 2015 als deadline naar aanleiding van de uitspraak van de International Telecommunication Union( ITU), die drie jaren geleden aangaf dat het een wenselijkheid van de organisatie was dat de radio en televisie wereldwijd dan totaal gedigitaliseerd zou zijn.
De meeste stations zijn volgens Pinas al ‘digital ready’. Bedrijven met apparatuur niet ouder dan 8 jaar kunnen probleemloos en sneller door het proces. Voor de stations die ouder apparatuur hebben, zullen eerst nieuwe investeringen nodig zijn. Voor deze bedrijven zal het proces waarschijnlijk iets langer duren, maar het is niet zo dat er andere gevolgen daaraan verbonden zullen zijn.
De TAS-voorlichter wist DBS nog mee te geven dat de kanalen 12 en 2 van ATV reeds formeel digitaal uitzenden.

error: Kopiëren mag niet!