Meer dan 480 kilo cocaïne in beslag genomen op Antigua en Barbuda

The Office of National Drug and Money Laundering Control Policy (ONDCP) op Antigua and Barbuda heeft vorige week woensdag meer dan 480 kilo cocaïne bij een succesvolle drugsinval in beslag genomen. Het onderzoek werd ondersteund door een 41-jarige Antiguaanse man en een 41-jarige Guyanese vrouw. De geschatte verkoopwaarde van de in beslag genomen drugs ligt iets onder US$ 6 miljoen. Naar verwachting zal alles zo snel mogelijk in orde worden gemaakt, zodat de betrokkenen voor de rechtbank kunnen verschijnen. Premier Gaston Brown feliciteerde het agentschap op haar recent behaalde successen en bevestigde het zero tolerance beleid van de regering, dat gericht is op kwesties aangaande de illegale drugshandel en daaraan gerelateerde misdaden.
Dit recente succes volgt na de inbeslagname van ongeveer 2.300 pond marihuana, dat op zich een geschatte straatwaarde van EG $ 37 miljoen had. De inval leidde tot de arrestatie van de Jamaicaanse bemanning, die bestaat uit 6 mannen, die allen momenteel het gerechtelijk proces tegen hen afwachten. De inval is vooralsnog de enkele grootste inbeslagname van cocaïne door Caribbean rechtshandhavingsautoriteiten. In 2010 heeft de ONDCP meer dan 900 kilo cocaïne bij 3 Colombiaanse mannen en 1 Venezolaanse in beslag genomen. De kapitein van het schip werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar gevangenisstraf met een recordboete van EG$ 385.675.

error: Kopiëren mag niet!