Hernieuwde ‘Tanja Tamara wegwijzer’ voor de jeugd

IF
IFIn de Ballroom van Hotel Torarica vond op vrijdag 11 juli de launch van de hernieuwde versie van de ‘Tanja Tamara wegwijzer voor de jeugd’ plaats. Een wegwijzer die de jeugd informatie verschaft over instanties waar in het bijzonder zij terecht zijn voor hulp- en dienstverlening, informatie over onderwijs- en beroepsmogelijkheden die operationeel zijn in Suriname.
De wegwijzer voor de jeugd is genoemd naar Tanja Tamara Pinas, die vorig jaar in de maand maart het leven liet. Zij heeft als prominent lid van de jongeren werkgroep van het onderdirectoraat Jeugdcentra een enorme bijdrage geleverd bij het tot stand brengen en finaliseren van de eerste uitgave in 2006.
De launch van de wegwijzer is gehouden op ‘World Population Day’ die elk jaar wereldwijd op 11 juli wordt gevierd. Die dag is bedoeld om mensen bewust te maken over diverse onderwerpen, zoals het belang van familie planning, gendergelijkheid, armoede, gezondheid van moeders en het verhogen van het mensenrechtenaspect. Het thema was ‘Investing in Young people’ ( investeren in jongeren).
Als de wegwijzer nou verkocht zal worden of gratis zal worden weggeven aan studenten is niet helder. Er zal intern nog overleg worden gevord over een distributiesysteem naar geïnteresseerden toe.

error: Kopiëren mag niet!