Del Castillo: ‘Strubbelingen partijen horen erbij

De ex-ambassadeur van Suriname in Indonesië tevens DA’91-topper Angélique del Castillo, gaf in een reactie aan DBS ten aanzien van de berichtgeving omtrent hoog opgelopen spanningen binnen coalitiepartner VHP aan, dat discussies en strubbelingen binnen politieke partijen een normale zaak zijn. Ze legt uit dat dit soort van uitingen horen bij een democratisch proces binnen partijen. Discussie is een middel dat de democratie ter beschikking heeft om tot opheldering van zaken te komen. Mensen mogen van mening verschillen en hierover discussie voeren.
Het is pas alarmerend wanneer er geen verschillen van mening zijn binnen een partij, want dan kan men zich gaan afvragen of de mensen binnen die partij niet voor zichzelf kunnen denken. Velen zijn geneigd om meningsverschillen aan te grijpen als bewijs om te kunnen stellen dat het niet goed gaat binnen een partij, maar dit is volgens Castillo onjuist.
Als discussies goed worden gevoerd, kunnen ze in principe juist leiden tot verbetering en versterking van gewenste posities binnen partijen. ‘Discussie leidt tot vernieuwing’, zegt de politica. Del Castillo kan overigens geen mening geven omtrent een uitspraak eerder deze week gedaan door het hoofdbestuurslid van de VHP, Lekhram Soerdjan, waarin hij stelde dat er mensen binnen zijn partij tegen elkaar worden uitgespeeld. “Aangezien ik niet van de partij ben, kan ik niet weten wat er zich precies binnen de partij afspeelt”, besluit zij. Bezorgde VHP’ers beweren dat de situatie op het punt van escalatie is.

error: Kopiëren mag niet!