Nickerie klaar voor certificering van bromfietsers

nickerieVolgens gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop is Nickerie al klaar met de voorbereidingen voor certificering van bromfietsers. Er zijn bijkans 4000 bromfietsers, die gecertificeerd moeten worden. De locatie en meubilair zijn in place. Maar er moet nog software ontwikkeld worden voor de examens. Hiermee is de leiding van het Korps Politie Suriname bezig in Paramaribo. Ze zijn volgens de gpk in een vergevorderd stadium. Nickerie is het pilotdistrict.
De korpschef heeft gepland om de certificering in augustus te starten. Er wordt nu gewacht op de computers uit Paramaribo. Het wordt een schriftelijk examen en degenen die moeite hebben met het lezen, zullen een mondeling examen afleggen. Het doel van de certificering is om de bromfietsers de basisregels van het verkeer bij te brengen. Volgens Benschop wordt er bij elke aanrijding een analyse gemaakt. En het zijn 90% bromfietsers die betrokken zijn bij aanrijdingen. Nickerie heeft 2 doden tot nu toe genoteerd en beide zijn bromfietsers. Dit is volgens de gpk te wijten aan onverantwoord en roekeloos rijgedrag. Daarnaast zijn de bromfietsers onbekend met de verkeersregels.

error: Kopiëren mag niet!