EBS doet geste aan gemeenschap

Op de hoek van de Saramaccastraat en de Zwartenhovenbrugstraat is aannemingsbedrijf Green Gardens bezig een recreatiepark op te zetten. Dit project wordt volgens dr. Green in opdracht van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) uitgevoerd. Dit, omdat het bedrijf een cadeau aan de gemeenschap wil geven voor zijn nieuwe powerplant. De plant zal volgens Green officieel in september van dit jaar worden geopend. “De EBS heeft gemeend om het vertrouwen die zij in de gemeenschap heeft ook te doen uitstralen door ze een stuk openbare ruimte terug te geven voor recreatie”, aldus Green. De architect geeft aan dat er banken op de locatie geplaatst zullen worden die aangeduid zullen worden als “de tori bangi”. Deze banken gaan over een tijdje ook in de schaduw staan doordat palmen worden geplant. Aanstaande zaterdag gaat Green Gardens grote palmen met een hijskraan opzetten. Daarnaast zullen er ook duikers worden geplaatst.
Green geeft aan dat het project een tijdje problemen heeft met plantendieven. Afgelopen zaterdag heeft hij een plantendief op heterdaad betrapt. Green vreest dat kleine plantjes gemakkelijk zullen worden gestolen en vindt het daarom niet leuk dat de samenleving zich hieraan schuldig maakt, terwijl de geste van EBS juist aan haar gericht is. Tot nu toe zijn 15 kleine plantjes gestolen. Green waarschuwt de plantendieven dat er 1×24 uur op de plantjes wordt gelet en dat hij toekomstige dieven op heterdaad zal betrappen.
FR

error: Kopiëren mag niet!