Uitspraak doodslagzaak Stephani Jalil in augustus

De raadslieden, Lilawatie Punwasi en Robby Denz, hebben gisteren hun dupliek gehouden in de doodslagzaak, waarbij de verdachte Fayzel M. terechtstaat voor de dood van zijn vriendin Stephani Jalil. Punwasi haalde aan dat het Openbaar Ministerie (OM) geen overtuigend bewijs heeft kunnen leveren dat de verdachte het slachtoffer zou hebben mishandeld, waardoor zij in het water zou zijn gesprongen. Zij haalde de verklaring van de patholoog-anatoom aan die aangeeft dat het slachtoffer niet overleden is aan de opgelopen verwondingen, waardoor zij is komen te verdrinken. Zij kon zichzelf toch in vrijheid hebben gebracht? Er bestaat volgens de raadsvrouw dan geen causaal verband tussen de verdrinking en de verwondingen. Bovendien heeft de verdachte de zorg over zijn vrouw en zijn ouders, dat al voor bijkans twee jaar is ontregeld. Zij vroeg samen met raadsman Denz om de verdachte vrij te spreken. Fayzel gaf in zijn laatste woord aan dat hij steeds de waarheid heeft verteld en dat hij hoopt dat het recht zal zegevieren.
Openbare aanklager Astrid Niamat zei op de rechtszitting van 17 mei dat er wel een causaal verband bestaat tussen de dood van het slachtoffer en de gedragingen van de verdachte Fayzel. Dit verband heeft de officier met feiten en bewijzen trachten aan te tonen. De verdachte wordt verweten zijn vriendin om het leven te hebben gebracht. Het OM voerde aan dat Fayzel zijn vriendin, die vanwege zijn mishandelingen de rivier inrende, in hulpeloze toestand heeft achtergelaten. De verdachte heeft steeds verschillende verklaringen afgelegd bij de politie en ter terechtzitting. Daarnaast was hij bang om de politie in te schakelen, omdat zijn vader en zijn vrouw erachter zouden komen dat hij een relatie had met het slachtoffer. De tas met inhoud van het slachtoffer gooide hij in het Saramaccakanaal. Ook haar mobiel werd weggegooid. Verder bleef Fayzel M. op het mobielnummer van het slachtoffer bellen, zodat de politie hem niet zou vermoeden.
Niamat acht doodslag bewezen. Volgens de raadslieden had het slachtoffer reeds drie pogingen tot zelfmoord gedaan. De eerste keer had zij via de platte brug getracht zich van kant te maken. Nadien had zij een aantal pillen van haar vriend Fayzel ingenomen en de andere keer had zij haar pols doorgesneden. De politie heeft echter deze zaken niet verder uitgezocht, zei Punwasi. Op 7 augustus komt er vonnis in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!