Cocon komt met Colour Your Life! 2

Met groot enthousiasme kondigt Stichting Communicatie, Cultuur & Ontwikkeling (Cocon) haar tweede sociaal begeleidingsprogramma Colour Your Life! 2 aan. Terwijl de eerste groep jongeren uit het vorige programma haar intrede doet op de arbeidsmarkt, gaan de deuren open voor nogeens honderd jongeren. Het betreft vroege schoolverlaters, onder wie tienermoeders en zij die eerder met justitie in aanraking zijn gekomen.
Kansen voor 100 jongeren
De inschrijvingen zijn open en duren tot en met eind juli. Jongeren tussen de 15 – 24 jaar kunnen zich inschrijven. De komende week zal er intensief gecampaignd worden in de buurten Nieuwweer, Wintiwai, Hannaslust, Latour, Pont, Ramgoelam en Ephraim. Ook in Marowijne (Moengo en Albina) wordt er gerecruteerd. Uit de geregistreerden zullen honderd (zeventig in Paramaribo en dertig in Marowijne) jongeren worden geselecteerd voor deelname aan het project. Om binnen de selectie te vallen, moeten de jongeren een flinke dosis motivatie hebben en geinteresseerd zijn in de vakopleidingen die aangeboden worden. De trainingen zijn onder meer manicure, pedicure, gezichtsbehandeling, assistent kinderoppas, koeltechniek, automontage, gas, -water en sanitairinstallatie, reparatie buitenboordmotor, lichtaggregaat en brushcutter, security en assistent graafmachine. Uit de geselecteerden zullen dertig direct een baan krijgen als assistent securityguard, terwijl zij in het vak worden getraind.
Het programma Colour Your Life! biedt een opgelegde kans aan de doelgroep. Tussen augustus en oktober zullen zij gratis worden opgeleid door erkende trainingsinstituten. Tussendoor zullen hun zelfredzaamheid en zelfverzekerheid bevorderd worden door sociale vaardigheidstrainingen, intensieve coaching en trainingen in ondernemerschap. Na hun vaktraining zullen de participanten klaargestoomd worden voor de werkvloer met lessen in het solliciteren en de juiste werkattitude. Iedere jongere die binnen het profiel valt, is van harte welkom om te participeren. Het project focust niet op een bepaalde ethnische groep. Er wordt zelfs uitgekeken naar een perfecte weerspiegeling van de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. Verder is het programma open voor zowel mannen als vrouwen vanaf een lagere school instapniveau, die een tweede kans willen. Geinteresseerden kunnen zich ook direct laten registreren. Colour Your Life! kost meer dan tachtigduizend Amerikaanse dollar en wordt gefinancieerd door Usaid via het programma Kari Yu van de Pan American Development Fund in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!