Terugblik 8 maanden VHP Meet the People Campagne

MTPIn oktober 2013 vond de kick-off van de ‘VHP Meet the People Campagne’, onder leiding van VHP-voorzitter Chan Santokhi. Met de Meet the people Campagne is de VHP begonnen aan een unieke politieke veldcampagnevoering. ‘Deze campagne is tot nu toe een ongekend groot succes geworden’, aldus de VHP Mediacommissie. Na de kick-off in de verschillende districten, onder leiding van Santokhi, zijn de campagnes verder voortgezet door de lokale structuren van de VHP. De essentie van de campagne is om een politieke bewustwording op gang te brengen bij de samenleving. Hierbij is de maatschappelijke betrokkenheid van eminent belang voor het vormgeven van de toekomst en de ontwikkeling van ons land. De VHP gaat voor een vernieuwd concept, dat toonaangevend moet zijn voor de ontwikkelingsrichting van onze natie. Middels een eigen inbreng, zeggenschap in de besluitvorming, en een directe betrokkenheid kan dit worden gerealiseerd. Voorts wordt met deze campagne de betrokkenheid van de buurtbewoners en ressorten gestimuleerd om gebruik te maken van hun democratisch recht, namelijk het stemrecht. ‘Uw stemrecht is een waardevol democratisch recht’, aldus Santokhi. ‘Indien u verandering wenst in landsbestuur moet u wel naar de stembus gaan en de juiste keuze maken op 25 mei 2015. Niet gaan stemmen is geen optie, want dan gaat een stem verloren, terwijl juist uw stem een wezenlijk verschil had kunnen uitmaken in de besluitvorming’, zegt Santokhi. In een periode van ruim 8 maanden zijn er al 36 ‘Meet the People Campagnes’ uitgevoerd in 18 ressorten verspreid over 6 districten. De huisbezoeken beperken zich niet alleen tot Paramaribo, maar strekken zich uit naar alle districten en verre ressorten. Het gaat immers, zoals voorzitter Santokhi uitlegt, niet om een bepaalde groep mensen, maar om alle Surinamers.
Huis-aan-huis praten met de mensen
De VHP werkt meer dan ooit aan de groei en versterking van tolerantie, solidariteit en eenwording van de Surinaamse natie. Daar zijn er reeds ettelijke honderden kilometers voor gelopen en er liggen nog vele honderden kilometers in het verschiet, die met dezelfde vastberadenheid en vertrouwen zullen worden afgelegd. ‘Wij brengen niet langer onze politieke boodschap over alleen via het podium of via een folder of brochure. We gaan huis- aan- huis om zelf met de mensen te praten, over hun visie, hun problemen, en hun wenselijkheden voor de komende periode’, aldus de voorzitter. Met nog ruim 30 verzoeken voor de Meet the People Campagne is het nut van deze activiteit bewezen. De persoonlijke interactie tussen de mensen en de leiders in het veld is een must

Het resultaat bezien vanuit de perspectief van een participant

Elke oprechte gemeenschapswerker of landsbestuurder heeft de taak, ter uitvoering van een doelgericht en efficiënt beleid, regelmatig in contact te treden met de samenleving. Dit zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi als hem gevraagd wordt wat hij eigenlijk beoogt met zijn huis aan huis bezoekjes. Het politiek werk is in feite gemeenschapswerk, vervolgt hij, en het is mijn plicht als politieke leider mensen thuis op te zoeken en een praatje met hen te maken om persoonlijk te vernemen hoe zij over de ontwikkelingen in het land denken. Ik ben begaan met het lot van het volk en de natie.
De pijnpunten
Aan de mensen werd de volgende vraag gesteld. Als een nieuwe regering in 2015 aantreedt wat zij verwachten van deze regering. De meeste wensen en pijnpunten blijken veel met elkaar overeen te komen en zouden puntsgewijs als volgt kunnen worden samengevat: een stabiele economie, herstel van het vertrouwen in de centrale overheid, betere communicatie met de overheid, openbaarheid van bestuur en creëren van werkgelegenheid. Voorts aanpak van het huisvestingvraagstuk, aanpak van de criminaliteit, bescherming van de rechtszekerheid, de jongeren wensen sportcentra in hun woonwijken, studiefinanciering en betaalbaar verblijf voor universiteitsstudenten. Ook vele senioren burgers klagen dat de AOV-gelden binnen 2 weken op zijn als gevolg van de hoge prijzen van de eerste levensbehoeften.

error: Kopiëren mag niet!