LVV blijft infrastructuur verbeteren voor rijstsector

1 LVV blijft infrastructuur verbeteren voor rijstsectorVolgens de publiciteitsafdeling van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn met de oplevering van het waterschap Europolder Noord, vanaf 2010 reeds 4 waterschappen gerehabiliteerd. In dit gebied zijn onder andere de afvoer en irrigatiekanalen opgeschoond en uitgediept en zijn 4 inlaatsluizen aangelegd. Daarnaast zijn er wegen bezand en duikers geplaats. De directievoering lag in handen van de Sintec NV en het project is uitgevoerd door Aisa Suriname NV. Het project is technisch vorig jaar juni opgeleverd, waarna een onderhoudsperiode van 12 maanden was ingelast. Uiteindelijk is het waterschap aan het ministerie van LVV overgedragen.
Het district Nickerie is onderverdeeld in 12 waterschappen, waarvan er op dit moment reeds een studie klaarligt voor de rehabilitatie van het waterschap Henar. Daarnaast zullen de waterschappen Longmay, Paradise, Clarapolder, Wasima en Nani Brutopolder gerehabiliteerd worden. Diverse sprekers, onder wie districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh, parlementariërs Soetimin Marsidih en Refano Wongsoredjo, en aannemer Shamier Alibux, hebben bij de boeren op aangedrongen goed om te gaan met de infrastructuur, zodat duurzaam hiervan gebruikgemaakt kan worden.
Minister Soeresh Algoe van LVV wees de agrariërs op de eigen verantwoordelijkheid bij het onderhouden van de infrastructuur, waarvan zij zelf afhankelijk zijn. Met de aanpak van de infrastructuur wordt volgens de bewindsman een stuk economische zekerheid geschonken aan boeren en hun gezinnen. Eind juli zal ook een begin gemaakt worden met de rehabilitatie van het grootste waterschap, Henar. De overheid heeft plichten naar de boeren toe, maar het wordt volgens de minister ook tijd dat boeren zich aan hun plichten houden. ‘Met betere afzetmarkten in het vooruitzicht, zal ook de productie verder verhoogd moeten worden’, zei minister Algoe. Volgens hem moet de regering meer gaan investeren in de groene poot van onze economie.

error: Kopiëren mag niet!