Stichting Rumas roept hulp in van minister Belfort

Minister Belfort met een deel van de spijbelende jongens die er met gebogen hoofd bij staan
Minister Belfort met een deel van de spijbelende jongens die er met gebogen hoofd bij staan
Het is geen geheim meer dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie het tot een deel van zijn werk of hobby heeft gemaakt om motivatietoespraken te houden. Zo heeft de minister gisteren een bezoek gebracht aan de jongeren van Stichting Rumas. Emmy Hart, directeur van Rumas, nodigde de minister uit om haar pupillen bewust te maken van de tweede kans die aan hen wordt geboden. De boodschap was in het bijzonder voor 6 van haar 26 leerlingen, die op het punt staan afgeschreven te worden wegens spijbelgedrag.
Hart heeft haar hoop nu gevestigd op de minister om de jongens aan te spreken over hun tweede kans te benutten. Belfort deed Hart het verzoek de jongens niet af te schrijven. ‘Minister, ze komen de lessen niet volgen. Zo kan ik ze ook geen stageplek aanwijzen, terwijl we ze busgeld geven en zorgen voor hun ontbijt’, klonk het antwoord van Hart. ‘Eerder hebben we ook geestelijken uitgenodigd om tot ze te praten. Als het niet lukt, moet ik ze echt afschrijven.’
‘If yu gwe, waar ga je en wat ga je verder doen’, vroeg de minister aan de kinderen. ‘De kans om naar school te gaan hebben jullie al gemist en de tweede kans kunnen jullie niet laten schieten’, bemoedigde Belfort de jongeren.
De minister stelde zichzelf als voorbeeld en gaf aan ook niet uit een fraaie buurt te komen. ‘Als jullie Stichting Rumas verlaten, is de kans groot dat jullie een last worden voor de samenleving’, maakte de minister de zes jongens duidelijk.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: