Natin-studenten pleiten voor behoud afdeling Nickerie

De studenten van het Natin in Nickerie zullen vrijdag een petitie indienen bij hun districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh. De aanleiding hiervan is het besluit van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling om Natin Nickerie op te doeken. Volgens de voorzitter van de studentencommissie, Akshay Merhai, hebben de studenten dit nieuws als schokkend ervaren. Zij willen niet dat de opleiding wordt opgedoekt. Niet een ieder zal in staat zijn om de opleiding te doorlopen in Paramaribo. Merhai geeft aan dat er inderdaad enkele docenten zijn die meer dan één vak moeten verzorgen en is van oordeel dat zij geen moeite zouden moeten hebben dit te doen. “Daarnaast is er genoeg huisvesting beschikbaar voor hen in Nickerie. Alleen moeten zij op tijd uitbetaald worden”, zegt Merhai. Hij vindt dat de docenten wel hun moeite doen om zich goed voor te bereiden en de lessen te verzorgen.
Het zou beter zijn als de docenten zich in Nickerie zouden vestigen, want bijkans 90% van de docenten moet afreizen uit Paramaribo, omdat zij nog verder studeren. Er zijn praktijklokalen gebouwd, maar de studenten kunnen geen praktijkopdrachten in Nickerie uitvoeren, omdat er geen materiaal beschikbaar is. Vandaar dat de studenten hun derde en vierde jaar in Paramaribo moeten doorlopen. Enige tijd terug zijn de examenstudenten van de opleiding tot chemisch analist en medisch analist, naar Paramaribo vertrokken om hun studie af te ronden. Volgens Merhai zou het al bevredigend zijn als er één practicumdocent en materiaal ter beschikking gesteld werden. Het gaat om heel veel examenstudenten die om bijkans vijf docenten naar Paramaribo moeten afreizen. Verder geeft Merhai aan dat het niveau van de opleiding in Nickerie gelijkgesteld is met die van Paramaribo. Indien het ministerie geen gehoor geeft aan hun oproep, zullen de studenten acties voeren.

error: Kopiëren mag niet!