Misiekaba benadrukt wapenfeiten huidige regering

De Nationale Assemblee is gisteren gestart met de tweede ronde van de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2014. Gisteren mocht André Misiekaba (MC/NDP) als eerste het woord voeren. Hij hield het parlement voor dat de oppositieleden van het Nieuw Front (NF) keiharde, doorgewinterde politici zijn die voor niets uit de weg gaan, zolang zij maar hun politieke belangen behartigd kunnen krijgen. Misiekaba benadrukte dat hij schouderophalend aan de acties van de oppositie voorbij gaat, omdat deze geen indruk op hem maken. De oppositie zou volgens de politicus eerder hebben gesteld dat de huidige regering geen verworvenheden kent. “Niets is minder waar”, weet de NDP’er. Het is volgens hem gewoon een strategie van de oppositie om de regering zwart te maken en zelf daarmee te scoren. Insinuaties en stemmingmakerij voeren volgens Misiekaba de boventoon. Hij is van mening dat er wel degelijk wapenfeiten zijn die toegeschreven kunnen worden aan de huidige regering. Als voorbeeld haalde hij de bouw van de bruggen, woningbouwprojecten, Grasalco, asfalteringswerkzaamheden, de bouw van schoollokalen, de naschoolse opvang en het oplossen van een groot deel van het occupatieprobleem. Thans worden de achterstanden weggewerkt wat betreft de uitgifte van grondpapieren. Honderden documenten worden volgens hem in versneld tempo in orde gemaakt. Hij benadrukte dat de mensen die de grondpapieren in orde moeten maken, zelf niet over een kavel beschikken. Misiekaba is er een voorstander van dat de ambtenaren die de grondpapieren in orde moeten maken en nog niet over een woonkavel beschikken, eentje toegewezen moeten krijgen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!