Tweetal staat terecht voor mensenhandel en mensensmokkel

De verdachte Mikolokoe D. en Nicola M. stonden voor kantonrechter Maytrie Kuldipsing, omdat zij in de periode van oktober 2013 tot en met november 2013 drie Guyanese meisjes in het binnenland hebben gedwongen om tegen betaling seksuele handelingen te plegen. Nicola ontmoette de meisjes in Guyana en hield ze voor dat zij de politie zou betalen zodat zij zonder papieren naar Suriname konden reizen. In Nickerie aangekomen werden zij naar Paramaribo vervoerd en vervolgens naar een bar aan de bovenloop van de Lawarivier. Daar aangekomen bleek dat de meisjes niet voor normale werkzaamheden naar Suriname waren gehaald. Onder bedreiging moesten zij als prostituee werken. Dagelijks moesten zij tenminste 30 euro aan Nicola betalen. Zij konden niet weglopen, omdat zij het gebied niet kenden en geen geld voor levensonderhoud hadden. Eén van de meisjes was minderjarig. Volgens Nicola hadden de dames haar zelf in Guyana benaderd en zou zij alleen de kosten naar Paramaribo en het binnenland hebben betaald. In het binnenland aangekomen waren het de meisjes zelf die tot prostitutie overgingen. Zij vroeg hen toen om de kosten die zij had gemaakt, terug te betalen. Ook beweerde zij dat de vader van één van de meisjes haar onnodig bij de politie wilde bezwaren. Mikolokoe ontkende iets van de zaak af te weten. Deze zaak wordt op 16 juni verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!