LVV is klaar voor de inzaai

Volgens de coördinator van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij regio West, Guido van der Kooye, is alles in kannen en kruiken als het gaat om de inzaai van padie in Nickerie. Hij geeft aan dat alle logistieke voorbereidingen reeds zijn getroffen om te starten met de inzaai. De inzaaiperiode is van 1 mei tot en met 31 juni. Maar enkele padieboeren hebben al ingezaaid. Het afgelopen seizoen is er bijkans 30.000 hectaren ingezaaid en het streven is om dit seizoen meer in te zaaien. Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnprojekt (OWMCP) is ook voorbereid om de boeren te voorzien van water. Er is genoeg benzine ter beschikking en de pompen functioneren optimaal. Volgens Van der Kooye is er momenteel wel water in de zwampen, maar zodra het nodig is, zal OWMCP inkomen voor de watervoorziening. Ook de infrastructuur is bijna in orde. Hier en daar is Openbare Werken nog bezig met het ophalen van de trenzen. Verder geeft Van der Kooye aan dat het juridisch proces ten aanzien van de Prins Bernhardpolder, alwaar er zaaizaad geplant zal worden, nog gaande is. Zodra dit proces is verlopen, zal ingezaaid worden. Het gaat om ongeveer 400 hectaren en ongeveer 1.600 ton padie.

error: Kopiëren mag niet!